Volvo

Kan plutselig stoppe

Volvo kaller tilbake flere av sine mest populære ladbare hybrider. Bilene kan stoppe under kjøring.

VIL IKKE STARTE: På grunn av en feil i styringsenheten, vil ikke bensinmotoren i de ladbare hybridene starte når den skal. Når det ladbare batteriet i bilen er tomt, er det stopp. Foto: Volvo
VIL IKKE STARTE: På grunn av en feil i styringsenheten, vil ikke bensinmotoren i de ladbare hybridene starte når den skal. Når det ladbare batteriet i bilen er tomt, er det stopp. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Totalt må Volvo ta inn 81 950 ladbare hybrider på verksted for å utbedre en feil i motorens styringsenhet. Nesten 3000 av bilene er i Norge. Feilen kan føre til at bensinmotoren i bilen ikke starter når den skal og den eneste framdriften dermed blir elmotoren. Når batteriet, som kan gi en rekkevidde på noen mil, er tomt, stopper bilen.

Dette igjen kan bety fare for ulykke, ifølge EUs Rapex-system, som har gitt beskjed om tilbakekallingen.

Flere modeller

Modellene som er berørt av tilbakekallingen er S60, V60, XC60, S90, V90, XC90 og S90L, alle fra modellår 2022-2023. Ingen andre modeller skal være berørt. Utbedringen av dataprogrammene i bilene tar rundt en halvtime på et Volvo-verksted, forteller en talsmann for Volvo i Sverige.

Kommunikasjonssjef Eik Trosby hos den norske Volvo-importøren, sier at de berørte eierne vil bli kontaktet direkte av Volvo og får utbedret feilen kostnadsfritt:

2946 biler i Norge

- Volvo Cars har besluttet å tilbakekalle 2946 ladbare hybridbiler i Norge for å rette et potensielt problem med motorens styringsenhet. Feilen kan i visse tilfeller føre til at sjåføren opplever tap av framdrift fra forbrenningsmotoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.