Snøskader på bil:

Kan skade bilen

Her bør du følge ekstra godt med når det snør.

HJULBUEN: Vintervær kan føre til at hjulbuen fylles opp med snø og is. Naf har flere råd til deg som opplever at hjulbuen er full av is og snø. Video: Berit B. Njarga. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snø og is som samler seg i hjulbuene er ikke særlig pent, og hvis det blir hardt kan det i verste fall skade innerskjermen når du kjører over en fartshump.

Spesielt denne uka bør du følge godt med på bilen din. Snøværet er godt i gang på Øst- og Sørlandet, og det slutter ikke med det første.

Nils Sødal, i NAF, forteller at snø og slaps kan bygge opp såpass mye at det kan skade bilen.

- Det kan ødelegge plastdekselet i hjulbuen, som er irriterende, men kanskje verre er det kan påvirka styringa på bilen ved at dekkene treffer en isklump når du svinger, forteller han.

Få det bort

Det er vanskelig å forebygge at det samler seg snø og slaps i hjulbuen på bilen. Dette fordi er at slaps og salt fester seg og sitter veldig godt.

I stedet anbefaler Sødal at du fjerner det så fort som mulig.

- Enten ved å skrape det vekk, gjerne med en snøkost om du har det, men det er viktig å være forsiktig så du ikke skraper opp bilen.

- Det beste er å ta seg en tur til et kjøpesenter med et parkeringshus og la snøen smelte av der. Det er best for bilen, anbefaler Sødal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer