Renault

Kanskje den tøffeste elbilen

Dette er den tøffeste elbilen vi har sett. Den kommer ikke salg før i 2025, men allerede neste år viser Renault elbilen som overtar etter Zoe.

TO IKONER: Renault har allerede vist gode, gamle Renault 5 som elbil. Nå er turen kommet til et annet gammel Renault-ikon. 4ever blir den tøffeste elbilen elbilen vi har sett, når den ifølge Renault-sjef Luca de Meo lanseres i 2025. Foto: Renault
TO IKONER: Renault har allerede vist gode, gamle Renault 5 som elbil. Nå er turen kommet til et annet gammel Renault-ikon. 4ever blir den tøffeste elbilen elbilen vi har sett, når den ifølge Renault-sjef Luca de Meo lanseres i 2025. Foto: Renault Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tøffe elbilen ble vist fram som konseptbil i Paris denne uka under navnet Renault 4ever Trophy.

Bilen har klare design-trekk fra gamle, ikoniske Renault 4. Den ble bygget i mer enn åtte millioner eksemplarer fra starten av 1960-tallet fram til 1992. Men det er ikke så mye annet enn profilen som minner om lille nummer 4.

Renault 4ever er betydelig større – 4,1 meter lang – noe som betyr at den kan bli en konkurrent til Hyundai Kona Electric og Peugeot e-2008.

I tillegg er den en SUV med høy bakkeklaring og rent elektrisk drivverk. Batteriet er på 42 kWt, noe som kan gi en rekkevidde på rundt 30 mil, og motoren på 136 hester.

Planen er at 4ever, hvis det er det som blir navnet, skal leveres til de første kundene i 2025.

Nytt ikon

Før den tid skal Renault lansere to andre elbil-nyheter. I sommer ble de siste eksemplarene av suksessmodellen Renault Zoe levert til kunder i Norge. I desember neste år får vi se den endelige utgaven av fabrikkens nye kompakte elbil.

Også den henter inspirasjon fra en tidligere Renault-suksess, nemlig modellen 5. Også her er det først og fremst utseendet vi kan kjenne igjen fra gamle Renault 5, som var en storselger på 1980-tallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.