Renault

Kanskje den tøffeste elbilen

Dette er den tøffeste elbilen vi har sett. Den kommer ikke salg før i 2025, men allerede neste år viser Renault elbilen som overtar etter Zoe.

TO IKONER: Renault har allerede vist gode, gamle Renault 5 som elbil. Nå er turen kommet til et annet gammel Renault-ikon. 4ever blir den tøffeste elbilen elbilen vi har sett, når den ifølge Renault-sjef Luca de Meo lanseres i 2025. Foto: Renault
TO IKONER: Renault har allerede vist gode, gamle Renault 5 som elbil. Nå er turen kommet til et annet gammel Renault-ikon. 4ever blir den tøffeste elbilen elbilen vi har sett, når den ifølge Renault-sjef Luca de Meo lanseres i 2025. Foto: Renault Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tøffe elbilen ble vist fram som konseptbil i Paris denne uka under navnet Renault 4ever Trophy.

Bilen har klare design-trekk fra gamle, ikoniske Renault 4. Den ble bygget i mer enn åtte millioner eksemplarer fra starten av 1960-tallet fram til 1992. Men det er ikke så mye annet enn profilen som minner om lille nummer 4.

Renault 4ever er betydelig større – 4,1 meter lang – noe som betyr at den kan bli en konkurrent til Hyundai Kona Electric og Peugeot e-2008.

RENAULT 4: Designet er inspirert av gamle Renault 4 som kom på 60-tallet. Den nye elbilen skal være klar for produksjon i 2025. Foto: Renault
RENAULT 4: Designet er inspirert av gamle Renault 4 som kom på 60-tallet. Den nye elbilen skal være klar for produksjon i 2025. Foto: Renault Vis mer

I tillegg er den en SUV med høy bakkeklaring og rent elektrisk drivverk. Batteriet er på 42 kWt, noe som kan gi en rekkevidde på rundt 30 mil, og motoren på 136 hester.

Planen er at 4ever, hvis det er det som blir navnet, skal leveres til de første kundene i 2025.

Nytt ikon

Før den tid skal Renault lansere to andre elbil-nyheter. I sommer ble de siste eksemplarene av suksessmodellen Renault Zoe levert til kunder i Norge. I desember neste år får vi se den endelige utgaven av fabrikkens nye kompakte elbil.

SETT DEN FØR?: Først ut av de nye elbilene til Renault er denne, inspirert av en annen gammel klassiker - Renault 5. Foto: Renault
SETT DEN FØR?: Først ut av de nye elbilene til Renault er denne, inspirert av en annen gammel klassiker - Renault 5. Foto: Renault Vis mer

Også den henter inspirasjon fra en tidligere Renault-suksess, nemlig modellen 5. Også her er det først og fremst utseendet vi kan kjenne igjen fra gamle Renault 5, som var en storselger på 1980-tallet.

Plattformen som bilen bygges på har plass til et batteri som skal gi en rekkevidde på rundt 40 mil. Selv om den produksjonsklare modellen blir vist fram i desember neste år, kommer den neppe på norske veier før litt ut i 2024.

Elektrisk familiebil

Også en elektrisk utgave av Scenic står på planen til Renault Scenic Vision, som konseptbilen heter, skal ifølge Renault-sjef Luca de Meo lanseres i 2024 – med andre ord om mindre enn to år.

FAMILIEBILEN: Scenic blir den nye, elektriske familiebilen til Renault. Den skal komme på veien i 2024. Foto: Renault
FAMILIEBILEN: Scenic blir den nye, elektriske familiebilen til Renault. Den skal komme på veien i 2024. Foto: Renault Vis mer

– Dette blir den nye, elektriske familiebilen fra Renault. Konseptbilen viser hvordan elektriske Scenic kommer til å se ut. Bilen er 4,5 meter lang og har en elektrisk motor på 217 hester som driver bakhjulene. Planen er både en ren elbil og en hybrid-utgave, som kombinerer et batteri med et lite hydrogen-kraftverk, forklarer Renault-sjefen.

80 mil rekkevidde

Sistnevnte vil i tillegg til det tradisjonelle elbil-batteriet, ha en liten tank for hydrogengass som omdannes til strøm gjennom en 16 kW brenselcelle. Rekkevidda på denne bilen kan bli så lang som 80 mil. Det tar fem minutter å fylle hydrogentanken.

– Disse bilene er tre steg på veien mot målet om å selge bare elektriske biler i Europa innen 2030, sier de Meo.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer