Kanskje kommer Supra

Blir konseptbilen FT-HS den neste Supra? Det håper og tror vi.

Publisert
Sist oppdatert

Toyota la ned produksjonsbilen av sin sportskupé Supra i 2002. Siste og fjerde generasjon ble produsert helt fra 1993 og frem til produksjonsstopp. I Europa var den utstyrt med en treliters rekkesekser med 330 hestekrefter. Bilen har oppnådd kultstatus i en rekke miljøer. Den har vært kjent for å være en sterk og robust bil, og til manges store begeistring har den også vist seg å tåle mye trimming.

Supra har også tjenestegjort i bilspillene Gran Turismo og Need for Speed og i filmen The Fast and the Furious.

Toyota holder kortene tett til brystet, men vi forventer og regner med at Toyota har en ny Supra på gang basert på konseptbilen FT-HS som vi omtalte for første gang på slutten av 2006. Den ble vist første gang på bilutstillingen i Detroit i januar 2007, og har siden det blitt vist på alle store bilutstillinger. Vi så den også i fjor høst på bilutstillingen i Tokyo, og nå i Geneve.

Lexus-motorer

FT-HS er en hybridbil som vi regner med vil dele mye teknologi med Lexus GS450h. Toyota oppgir at målet med FT-HS er 400 hestekrefter i samlet effekt. Hvis de baserer seg på Lexus GS450h må de legge på litt effekt i en, eller begge motorer. Lexus 450h har 296 bensinhester og 200 elektriske hestekrefter. Til samme blir det 345 hestekrefter. 400 er dermed et stykke unna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer