Farlig trend

Kappkjører med navi-anlegget

Navigasjonsanlegget er et nyttig hjelpemiddel, men nå viser en ny undersøkelse at mange gasser på ekstra for å slå ankomsttida som navigasjonen beregner.

TRIGGER KONKURRANSE-INSTINKTET: Spesielt unge bilførere innrømmer at de har gasset ekstra på for å forsøkt å slå tidspunktet for ankomst som angis i navigasjons-anlegget. Foto: Colourbox
TRIGGER KONKURRANSE-INSTINKTET: Spesielt unge bilførere innrømmer at de har gasset ekstra på for å forsøkt å slå tidspunktet for ankomst som angis i navigasjons-anlegget. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At navigasjonsanlegget i moderne biler er et nyttig instrument for å finne fram til nye og ukjente steder, er det liten tvil om. Det gir deg mulighet til å konsentrere deg om kjøringen i stedet for å sjekke vanlige kart.

Unge bilførere verst

Nå viser en undersøkelse som Gjensidige har gjennomført blant 3 600 bilister over 18 år, at navigasjonen også kan ha en negativ side: Nå du legger inn stedet du skal til, beregner anlegget samtidig ei tid for når du vil ankomme stedet.

Nesten halvparten av alle unge bilførere under 30 år som selskapet har spurt, innrømmer at de en eller flere ganger har kappkjørt med navigasjonsanlegget. Det vil ofte si at de har tråkket ekstra på gasspedalen for å slå den tiden som anlegget har beregnet som ankomsttid. For å slå navigasjonsanlegget må du som regel bryte fartsgrensen.

Flere menn enn kvinner

Men det er ikke bare konkurranseinstinktet til unge bilførere som blir trigget av dette. Rundt 23 prosent av alle bilførere svarer at de har tråkket ekstra på gassen for å slå anlegget i bilen. Ikke overraskende er de langt flere menn en kvinner som lar seg utfordre av tidsestimatet som dukker opp på skjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer