World Car Awards 2020

Kåret til verdens beste bil

«Billigmerke» vant hovedpremien, men norske elbil-kunder kan likevel glise forventningsfullt og bredt.

WORLD CAR OF THE YEAR: Kia Soul EV (to f.v.) og Porsche (representert av både 911 (gul bil), men først og fremst elektriske Taycan) tilbyr brennhete norgesbiler, som vant prestisjepriser på World Car Awards i april. Foto: WCOTY
WORLD CAR OF THE YEAR: Kia Soul EV (to f.v.) og Porsche (representert av både 911 (gul bil), men først og fremst elektriske Taycan) tilbyr brennhete norgesbiler, som vant prestisjepriser på World Car Awards i april. Foto: WCOTY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kia har blitt sett på som et rimelig bilmerke - kanskje til og med som et billigmerke. Men nå har bilprodusenten fra Sør-Korea virkelig fått ting til å svinge.

Elbilene Soul EV og e-Niro og gode garantiordninger har blant annet bidratt til populariteten her til lands. I april gikk dessuten merket til topps i prestisjekåringen «Car of the Year», på det som skulle være bilmessa i New York.

Av alle ting var dette for en bil som ikke er på det norske markedet. Den store SUV-en Kia Telluride er nemlig spikret sammen for å tilfredsstille det amerikanske markedet, hvor de ironisk nok kaller SUV-er i denne størrelsen for mellomstore.

«Norske biler» ruler

Men. Da er naturligvis ikke den bilen så interessant her på berget. Det er det de andre bilene i kåringen som er. På «World Car Awards» deles det nemlig ut priser i fem forskjellige klasser - «Årets luksusbil», «Årets sportsbil», «Årets urbane bil» og «Årets bildesign», i tillegg til den nevnte hovedkategorien.

Det er her de norskvennlige bilene stjeler overskriftene (du må sveipe til høyre, om du leser på mobil):

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer