Regjeringen fjerner Brukthandelloven

Karsten ble lurt trill rundt av bruktbilforhandler

Karsten Bruusgaard ble lurt trill rundt av en bruktbilforhandler. Nå vil regjeringen fjerne loven som NAF mener hindrer etablering av useriøse forhandlere.

BLE LURT: - Mannen virket svært hyggelig og troverdig. Jeg så ingen grunn til ikke å stole på at han ville gjøre opp for seg, sier Karsten Bruusgaard. Foto: Privat
BLE LURT: - Mannen virket svært hyggelig og troverdig. Jeg så ingen grunn til ikke å stole på at han ville gjøre opp for seg, sier Karsten Bruusgaard. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i desember 2017 at pensjonert siviløkonom Karsten Bruusgaard fra Oslo skulle selge sin gamle bruktbil. Han la den ut på Finn.no og fikk ganske raskt svar fra en person som drev et bruktbilfirma i Fredrikstad.

Virket hyggelig

- Han ringte å spurte om å få komme og se på bilen. Han var interessert i å ta den med seg med en gang, dersom vi ble enige om prisen. Jeg bekreftet dette og kort tid etter dukket han opp hjemme hos meg i en Porsche Cayenne med stor henger bak. Vi gikk en runde og tittet på bilen og jeg fortalte at jeg ville ha 30.000 kroner for den, forteller Bruusgaard til Dinside.

Underveis spurte den tilsynelatende hyggelige selgeren om det var skiftet registerreim i motoren, noe Bruusgaard ikke kunne bekrefte. Selgeren sa at det ble en dyr reparasjon for ham og tilbød 14.000 kroner for bilen. Siden Bruusgaard sto på farten til utlandet og ville bli ferdig med handelen, godtok han dette under tvil.

Fikk aldri pengene

- Vi skrev en kontrakt som hadde NAF-logo på toppen. Bruktbilhandleren opplyste at han ikke kunne betale bilen kontant, siden det er nye regler mot dette som skal hindre hvitvasking. Han lovte at pengene skulle komme på min konto med en gang jeg hadde vært hos biltilsynet og omregistrert bilen på hans firma, forteller Brusgaard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer