Dette irriterer norske sjåfører seg mest over hos andre sjåfører

Kaster stein i glasshus

Over halvparten av oss innrømmer at vi bruker mobilen når vi stopper på rødt lys, likevel er det mobilbruk blant andre bilister det som irriterer oss med i trafikken.

OVER 50 PROSENT: Over halvparten av oss innrømmer at vi bruker mobilen når vi stopper på rødt lys. Foto: Erik Nylander / TT / 
OVER 50 PROSENT: Over halvparten av oss innrømmer at vi bruker mobilen når vi stopper på rødt lys. Foto: Erik Nylander / TT /  Vis mer
Publisert

En ny undersøkelse gjort av YouGov på vegne av forsikringsselskapet Codan Forsikring, viser at 50 prosent av oss bruker mobilen når vi stopper på rødt lys. 29 prosent sier at de tar seg friheten til å titte raskt på mobilen, men 13 prosent innrømmer at de leser innkommende sms eller epost.

Forskning viser at mobilbruk i bilen øker faren for å havne i en ulykke hele 23 ganger, og mange forstår ikke alvoret knyttet til mobilbruk bak rattet. Hvert år blir omlag 20.000 nordmenn bøtelagt for ulovlig bruk av mobilen mens de kjører, og mørketallene er trolig store når det komme til mindre trafikkuhell og dødsulykker.

- Dette er oppsiktsvekkende tall. I trafikkbildet snakker vi om et millisekund av ukonsentrasjon før noe kan skje. Det er ikke et sted for å miste fokus. Man setter seg selv og andre i reell fare. At over halvparten av oss tar seg slike friheter bak rattet, er en skremmende tendens med tanke på sikkerhet på veien, sier Mari Bræin Faaberg, kommunikasjonssjef i Codan Forsikring.

Det er liten tvil om at mobilen opptar mye av oppmerksomheten vår i hverdagen. YouGov sin undersøkelse avdekker at for eksempel innkommende sms, whatsapp-meldinger og Facebook-notifikasjoner gjør at vi føler at vi må sjekke telefonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer