Kavalkade med BMW 1-serie modeller

Dette ligger langt frem i tid, men det viser tydelig at BMW er på gang med en voldsom offensiv som består av mindre biler.

Publisert
Sist oppdatert

Litt ut i juni kan du lese vår første prøvekjøring av den nye 1-serien til BMW, men BMW nøyer seg ikke med bare en modell. En rekke nye karosserivarianter er på vei.

På rekke og rad

Under lenken med store biler finner du hele fem nye varianter av BMWs minste modell. Den som ligger nærmest i tid er en tredørs kombikupe som baseres på femdørsvarianten. Den vil antagelig dukke opp i 2005. Det neste som skjer er at en flatere kupe, med en tilhørende kabrioletvariant kommer i 2006. Kupeen har klare designtrekk som gjør at den ligner på 6-serien, blant annet med et langt svakt buet tak. Sedan og stasjonsvogn vil også følge på tett etter dette.

Motorer

Det er uvisst hva som sitter under panseret på disse bilene, men 1-serien skal i første omgang kun leveres med firesylindrete motorer. Det er 116i med 115 hestekrefter, 120i med 150 hestekrefter, 118d med 122 hestekrefter og 120d med 163 hestekrefter. Alle de nye modellene er bygd etter fast mønster med langsmontert motor og bakhjulsdrift. Om det er mulig å lirke ned en rekkesekser i disse bilene er uvisst og en eventuell M-modell bør vel hete M1, selv om navnet er brukt fra før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer