Keiserens nye Mercedes?

Mercedes-Benz’ minste og billigste bakhjulsdrevne modell kommer i ny drakt. Men under de nye klærne er det meste som før.

Publisert
Sist oppdatert

CLC er det nye navnet på bilen som inntil nå har blitt kalt C-klasse Sports Coupé og som i realiteten er en sportslig tredørsversjon av C-klasse sedan og stasjonsvogn. Men selv om C-klasse har kommet i en helt ny generasjon siden Sports Coupé ble introdusert i 2001, er dette ikke som en ny modell å regne.

Åtte år gammel basis

Og det er synd, for nye C-klasse som kom tidlig i 2007 er en langt bedre bil enn sin forgjenger. Og konkurransen er steintøff, så vi må si oss lettere forundret over at Mercedes tør å introdusere en i bunn og grunn åtte år gammel bil som en helt ny modell i en tid hvor utviklingen går raskt, ikke minst på miljøsiden.

Ansiktsløftning

Riktignok påstår man å ha byttet ut 1.100 deler sammenlignet med forgjengeren, men både utvendig og innvendig er det lett å se at dette ikke er noen ny bil. Riktignok har man sørget for at den nye Avantgarde-fronten er på plass, men skulderlinjen, hekken og proporsjonene røper den enkelt.

Gamle dieselmotorer

Interiøret er nærmest identisk med det man finner i den utgående modellen, men det som er kanskje enda mer overraskende er at også den nederste delen av motorprogrammet er uforandret. Minste dieselmotor, 200 CDI, er den samme 2,1-literen som sitter i både C- og E-klasse i dag, men ytelsene er beskjedne 122 hestekrefter og 270 newtonmeter. Litt sterkere er samme motor når den bærer navnet 220 CDI. Men 150 hestekrefter er fortsatt 20 mindre enn samme motor yter når den sitter i vanlige C-klasse. Dreiemomentet er også lavere, men ligger på akseptable 340 newtonmeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer