Kia Carens: Kanskje til Norge?

Under bilutstillingen i Korea for kort tid siden, viste Kia en ny familiebil med det velkingende navnet Carens.

Publisert

Carens er bygget på samme basis som storesøster Kia Carnival -- en bil vi tidligere har omtalt. Mer fakta om Kia Carnival finner du ved å følge denne lenken.

Mens Carnival er en ren flerbruksbil, er Carens en noe lavere fleksibil som minner ikke så rent lite om Toyota Picnic. Kia oppgir dessuten at Carens i størrelse er omtrent like stor som fleksibilen fra Toyota. De foreløpige tallene indikerer at Carens blir 4.450 mm lang, 1.730 mm bred, 1.600 mm høy, og akselavstanden blir 2.570 mm. Dermed blir Carens 8 cm kortere, 3 cm bredere og 2 cm høyere enn Picnic, men akselavstanden er oppgitt å være hele 17 cm kortere.

Til Norge?

Bilen -- som har 7 seter der baksetene kan tas enkelt inn og ut -- skal drives av en 115-hk sterk bensinmotor på 1,8 liter. Vekten er lave 1.235 kg og toppfarten skal være 190 km/t -- dermed bør Carens bli nokså kvikk i normal trafikk.

Det er ikke tatt noen beslutning om hvorvidt bilen skal importeres til Norge eller ikke, men Kia uttaler at denne modellen kommer til å bety mye for Kia i tiden fremover.

En importbeslutning er heller ikke fattet for Kia Carnival, men ved et besøk hos importøren Kia Norge hos Bertel O Steen på Skårer i forrige uke så vi vitterlig en Carnival parkert utenfor hovedinngangen -- riktignok uten norske skilter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.