Kia e-Niro priset

Kia e-Niro: Nå er prisen endelig klar

Nye Kia e-Niro, med batteripakke på 64 kWt og oppgitt rekkevidde på 485 km, vises nå i Norge.

SNART PÅ PLASS: Kia e-Niro ble den hetende tilslutt, elbilen som vi har sett både med benevnelsen Niro Electric og Niro EV. Bilen er på plass i Norge denne uken, på en snarvisitt, og ledelsen i Kia Norge har i den anledning fastsatt prisen på den svært godt utstyrte modellen som skal leveres til de første 1000 kundene her i landet. Foto: Kia
SNART PÅ PLASS: Kia e-Niro ble den hetende tilslutt, elbilen som vi har sett både med benevnelsen Niro Electric og Niro EV. Bilen er på plass i Norge denne uken, på en snarvisitt, og ledelsen i Kia Norge har i den anledning fastsatt prisen på den svært godt utstyrte modellen som skal leveres til de første 1000 kundene her i landet. Foto: Kia Vis mer
Publisert

I forrige måned kunne vi annonsere den snarlige ankomst av en ny elbil med lang rekkevidde: Kia Niro Electric - som altså nå har fått navnet e-Niro.

Tidligere i denne måneden kunne vi undersøke bilen nærmere selv, under bilutstillingen i Paris.

De første bilene ankommer Norge i desember. Det dreier seg om demobiler som leveres til forhandlere. Deretter kommer en forsendelse på 100 nye e-Niro på nyåret, slik at de første kundene vil få sine biler i januar.

Lang rekkevidde

Med batteripakken på 64kWh skal rekkevidden være opptil 485 km målt etter WLTP kombinert kjøresyklus. Batteriet pares med en motor på 150 kW (204 hk), og har 395 newtonmeter dreiemoment.

Det skal gi en akselerasjon fra 0-100 km/t på 7,8 sekunder. Ved lading på 100 kW hurtiglader vil det ifølge Kia kun ta 54 minutter å lade batteriet fra 0-80 prosent.

Under 380.000

Den første versjonen som selges i Norge blir den fullt utstyrte First Edition. Det er denne som nå er priset og den veiledende prisen blir 377.400 kroner.

Mange lurer nok på om det blir mye venting å påregne for den nye elbilen, etter at det har vist seg å bli vanskeligere enn de fleste trodde å skaffe seg et eksemplar av tidligere modeller med lang rekkevidde som Opel Ampera-e og Hyundai Kona Electric.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer