Kia importerer brukte nybiler

For å lette på trykket og korte ned ventetiden, importerer Kia Norge fra utenlandske importører.

KIA NORGE: Importerer flere biler for å korte ned ventetiden. Foto: Espen Stensrud / Autofil
KIA NORGE: Importerer flere biler for å korte ned ventetiden. Foto: Espen Stensrud / Autofil Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra rundt om i Europa sendes det i disse dager mengder med registrerte Kia Soul. Det dreier seg naturligvis i all hovedsak om elbilen Soul Electric (så langt i år 83 prosent av Soul-nybilsalget her til lands).Grunnen er at Kia Norge allerede nærmer seg utsolgt for denne modellen, og trenger fler.

Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) har det hittil i år blitt solgt 2.546 nye Kia, hvorav 529 Soul, hvilket gjør den til merkets nest mest populære modell etter SUV-en Sportage. Det er i tillegg blitt bruktimportert 446 eksemplarer.

Raskere levering

METTE SAUGE forteller til bilnytt.no at de nå importerer nye biler som brukte for å lette på markedet.
METTE SAUGE forteller til bilnytt.no at de nå importerer nye biler som brukte for å lette på markedet. Vis merInformasjonssjef i Kia bil Norge, Mette Sauge, har tidligere uttalt til BilNytt.no at alle land har egne avtaler angående produksjonsvolum. Men dette forhandles frem ett år i forveien, og et godt salg gjør altså at Kia Norge nå må importere biler for å dekke etterspørselen.

- Grunnen til at disse bilene registreres i de respektive landene, og importeres som brukte, er for at disse importørene skal kunne beholde sine salgstall, for videre innkjøp og forhandlinger.

Det er naturlig at ingen vil gi ifra seg salg for at Norge skal kunne selge fler, og det er derfor disse bilene blir kjørt til Norge med røde skilter.

Test: Kia nærmer seg toppen

- Andre europeiske land har også tøffe slags-, markeds- og økonomiske mål fra Kia. Ingen er derfor villige til å gi fra seg volum, forteller Skauge til BilNytt.no.

Har det noe å si for for kundene?

For deg som kunde vil det mest sannsynlig ikke bety noe annet enn at bilen vil bli levert til deg som kunde med noen få ekstra kilometer på telleren.

Det er kanskje fort gjort å tro man mister et år på garantien, men Sauge bekrefter at alle biler leveres med syv års garanti fra den dagen bilen blir registrert i Norge.

Løsningen til Kia gjør altså ganske enkelt at du som kunde får bilen raskere enn du ellers ville gjort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer