Kia KV7 mot VW Touran

Kia og Hyundai gir oss en sniktitt på en fremtidsbil.

Kia KV7 mot VW Touran
Publisert
Sist oppdatert

Bilutstillingen i Detroit, The Motor City, står snart for døren. Andre uken i januar blir det show. Kia har nå meldt at de skal ta med seg konseptbilen Kia KV7 til bilenes by.

Bilen vi aldri fikk.

Hyundai, som eier Kia, har i de senere årene utvidet sortimentet for de to merkene betraktelig. Kia KV7 kan således ses på som et lekent krumspring, men glem dørene, og glem setekonfigurasjonene du ser på bildet. Det bor nemlig mer alvor i konseptet enn man kan tro ved første øyekast. At bilen har fått måkevingdører i kombinasjon med ordinære dører helt fremst er antagelig bare et designelement for å sprite den opp. Sånt er lov på konseptbiler. Kanskje den endelige bilen heller vil få skyvedører? Hva vet vel vi.

VW Touran blir hovedkonkurrenten.

At KV7 er en tanke for fremtiden er vi likevel sikre på. Fra før har Kia en mindre bil med samme fasong, selv om Soul aldri har kommet til Norge gjennom Kia sitt eget system. Navnet KV7 henspeiler antagelig på antall seter, så vi skal ikke se bort fra at bilen blir en syvseter i utgangspunktet. Det betyr at det i det norske markedet blir naturlig å tenke varebil, men om den er stor nok gjenstår å se. Det kan vi muligens måle oss frem til i Detroit, når vi får se bilen for første gang. Da får vi antagelig også vite om den kommer med firehjulsdrift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer