Kia KV7 mot VW Touran

Kia og Hyundai gir oss en sniktitt på en fremtidsbil.

Kia KV7 mot VW Touran
Publisert
Sist oppdatert

Bilutstillingen i Detroit, The Motor City, står snart for døren. Andre uken i januar blir det show. Kia har nå meldt at de skal ta med seg konseptbilen Kia KV7 til bilenes by.

Bilen vi aldri fikk.

Hyundai, som eier Kia, har i de senere årene utvidet sortimentet for de to merkene betraktelig. Kia KV7 kan således ses på som et lekent krumspring, men glem dørene, og glem setekonfigurasjonene du ser på bildet. Det bor nemlig mer alvor i konseptet enn man kan tro ved første øyekast. At bilen har fått måkevingdører i kombinasjon med ordinære dører helt fremst er antagelig bare et designelement for å sprite den opp. Sånt er lov på konseptbiler. Kanskje den endelige bilen heller vil få skyvedører? Hva vet vel vi.

VW Touran blir hovedkonkurrenten.

At KV7 er en tanke for fremtiden er vi likevel sikre på. Fra før har Kia en mindre bil med samme fasong, selv om Soul aldri har kommet til Norge gjennom Kia sitt eget system. Navnet KV7 henspeiler antagelig på antall seter, så vi skal ikke se bort fra at bilen blir en syvseter i utgangspunktet. Det betyr at det i det norske markedet blir naturlig å tenke varebil, men om den er stor nok gjenstår å se. Det kan vi muligens måle oss frem til i Detroit, når vi får se bilen for første gang. Da får vi antagelig også vite om den kommer med firehjulsdrift.

7 seter og 4x4 til under 400.000

Om vi skal få tenke ut noen alternative konkurrenter, så kommer vi ikke utenom VW Touran som hovedkonkurrent. KV7 er antagelig matchet rett inn mot Touran, som er markedets sterkeste kort i den klassen. Når vi så vet at Kia har hatt god tid til å studere Touran, og at de koreanske har en egen evne til å lage rimeligere biler enn tyskerne, så kan dette bli ganske så spennende. Det eneste som kan ødelegge, er at vi i Detroit for vite at bilen kun blir for det amerikanske markedet. Da er kampen over før den får begynt. Det kommer vi tilbake til.

Mazda ypper seg med ny 5'er.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer