Kia med Touran-konkurrent

Dagens Carens er en ganske trist og litt uinspirert fleksibil og trenger en avløsning.

Publisert
Sist oppdatert

Kia har sluppet noen skisser av bilen de offisielt skal lansere på bilutstillingen i Madrid i slutten av mai. Tegningene og konseptbilen de viste i Frankfurt i fjor høst signaliserer en mye sprekere bil enn dagens Carens.

Fleksibil

Carens skal konkurrere mot Toyota Verso og Volkswagen Touran, og blir en syvseter. Kia leverer en bil som sannsynligvis blir litt større enn konkurrentene, konseptbilen er 20 centimeter lengre enn de to nevnte konkurrentene.

I Frankfurt hadde konseptbilen en 2,7-liters V6 motor som nok vil bli ganske uspiselig med norske avgifter. Sannsynligvis vil Carens dukke opp med en toliters diesel som i Magentis. Den yter 140 hestekrefter ved 4.000 o/min, og leverer 305 Nm fra 1.800 til 2.500 o/min. Toliters-dieselen i for eksempel Touran har samme antall hestekrefter, men noe høyere dreiemoment.

Også bensinmotoren på to liter fra Magentis er sannsynlig. Den yter 144 hestekrefter, og kommer standard med en femtrinns manuell girkasse, men kan leveres med en firetrinns automat.

Kanskje automat og diesel

Magentis skal etter hvert kunne leveres med automat og diesel, og da vil sannsynligvis også Carens få denne muligheten. Det er en kombinasjon mange ønske men få tilbyr, og vil klart gjøre det lettere å få solgt Carens i en bilklasse der konkurransen etter hvert har blitt ganske tøff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer