Kia Niro vil vekke oppsikt

9. august mottok vi to mystiske bilder fra Kia. Nå vet vi hva det var.

Ser vi bort fra sakse-dørene og de voldsomme felgene, er det mange elementer her som vil kunne gå igjen i en bilklasse som på kort tid har blitt ganske så populær og der man finner biler som Nissan Juke, Renault Captur og Peugeot 2008. Volkswagen og Ford kommer snart også med biler i denne klassen. Foto: KIA
Ser vi bort fra sakse-dørene og de voldsomme felgene, er det mange elementer her som vil kunne gå igjen i en bilklasse som på kort tid har blitt ganske så populær og der man finner biler som Nissan Juke, Renault Captur og Peugeot 2008. Volkswagen og Ford kommer snart også med biler i denne klassen. Foto: KIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som på det såkalte "teaser"-bildet vi mottok tidlig i august så ut som en sportsbil, viser seg å være noe ganske annet og antakelig mer praktisk. Kia bekrefter i dag at navnet på konseptbilen det dreier seg om er Kia Niro. En lakonisk pressemelding fra den koreanske produsenten forteller at Kia Niro viser en "mulig design" på en fremtidig utfordrer i B-segmentet.

TEST: Kia Sportage - SÅ mye bedre

Kia i skuddet

Pressemeldingen kan videre fortelle at den har en ny og innovativ drivlinje. Detaljene må vi imidlertid vente på til bilen vises fram under Frankfurt-messen om kort tid, men nok en gang viser Kia seg progressive på design, en tendens som ble innført med Peter Schreyer som designsjef fra 2007. Det har løftet den koreanske produsenten opp til høyder få trodde var mulig for bare få år siden.

Les her hvordan vi gjorde narr av koreanerne i 2003

Populær biltype

Bilens utseende minner oss om noe vi har sett før. Det dreier seg om en temmelig ny bilklasse, som blander sammen SUV, crossover og småbil, slik at man får en ganske høyreist, men kompakt bil med god plassutnyttelse. Stadig flere bilprodusenter kommer med slike biler. Nissan kan anses som en pioneér med sin Juke, og franskmennene var også tidlig ute: Renault med sin Clio-baserte Captur, og Peugeot med sin 208-baserte 2008.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer