J. D. Power og bilkvalitet 2019

Kia og Hyundai med færrest feil - igjen

Sørkoreanske bilmerker befester posisjonen med færrest feil på markedet.

BEST KVALITET: Sammen med sitt eget luksusmerke Genesis har de sørkoreanske søsknene Hyundai og Kia færrest feil på bilene etter tre måneders bruk, ifølge en amerikansk undersøkelse. Foto: Fred Magne Skillebæk
BEST KVALITET: Sammen med sitt eget luksusmerke Genesis har de sørkoreanske søsknene Hyundai og Kia færrest feil på bilene etter tre måneders bruk, ifølge en amerikansk undersøkelse. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kia og Hyundai har i løpet av de siste årene blitt to egennavn med positiv schwung over seg. Fra å være kjent som sørkoreanske billigbiler, har de to søstermerkene sakte, men sikkert, vokst i anseelse her til lands - ikke minst takket være gode garantiordninger (les: sju år for alle Kia-biler) og attraktive elbilmodeller (les; Hyundai Ioniq og Kona og Kia Soul og e-Niro).

Men det er nok også takket være undersøkelser som de J. D. Power gjør. I fjor gikk nemlig Kia og Hyundai til topps blant nybiler med færrest rapporterte feil (Initial Quality Study - IQS) i USA.

Den prestasjonen tangerer de i år - igjen. Vel og merke er luksusmerket Genesis - eid av det samme Hyundai Motor Group - helt på topp i undersøkelsen, som viser antall feil rapportert per hundre nybiler på det amerikanske markedet.

«16 av 18 modeller fra Hyundai Motor Group ender på topp tre i sine respektive segmenter. Disse bilene har en tendens til å gjøre det spesielt bra på områder som infotainment og andre elektroniske komponenter», skriver J. D. Power.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer