Kia Ray: På vei mot fremtiden

Det er mannen som i sin tid designet Audi TT som mener spenstig design kan gå hånd i hånd med miljøtenkning.

Kia Ray: På vei mot fremtiden
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT/RETTET 13/02/2010: Kia har per 1/1/2010 syv års garanti på hele bilen og hele modellrekken.

Peter Schreyer, som arbeidet hos Audi i over 20 år, er mannen bak design hos Kia. Kia er et søsterselskap av Hyundai og er en av de mest dynamiske bilprodusentene i verden for tiden.

Syv års garanti

De har blant annet utmerket seg her i landet ved å tilby syv års garanti på hele sin modellrekke, og de tilbyr nå både tidsriktige og attraktive produkter.

Hybrid

Men Kia tenker også fremover. De utvikler konsepter basert på brenselceller og hybride løsninger. Nylig lanserte de for øvrig sin første hybridbil, Kia Forte LPI Hybrid. Den kan du lese om her. Den helt nye SUVen Sorento vil bli vist med en biturbo-diesel-hybridløsning.

Strålende konsept

Men så over til den bilen vi ser her. Den heter Kia Ray (Stråle, på norsk). Det er "selvsagt" en konseptbil - altså en designstudie som inkluderer en innovativ drivlinje. Her har Kia gjort en innsats for å gjøre den typiske hybridprofilen, som vi kjenner fra Toyota Prius og Honda Insight, mer attraktiv. Vi overlater til leseren å bedømme hvorvidt de har lykkes med det. Uansett er luftmotstandskoeffisienten på gode 0,25. De smale hjulene er av typen lav rullemotstand (195/50-20). Kia Ray Concept er 440 centimeter lang, 185 centimeter bred og 136 centimeter høy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.