Kia Rio SV: Rimelig hi-tech

Kia Rio kommer til Norge i høst. Rio SV er en studie som skal vise at billige biler ikke trenger å være kjedelige.

Kia Rio SV: Rimelig hi-tech
Publisert

Kia Rio er en ny modell fra den koreanske bilprodusenten som ble introdusert på bilutstillingen i Genève i mars. Vår omtale om bilen derfra, finner du 8129">her.

Rio Special Version

I Genève ble den nye modellen vist som kombikupe, og det er også slik vi vil få se den når den kommer hit til lands til høsten. Rio SV (Special Version) er en sedan, som er bygget på basis av kombikupeen. Dette er kun en studie, som ble vist på bilutstillingen i New York i slutten av april. Men det er også planlagt en serieprodusert Rio sedan og stasjonsvogn noe senere.

Rimelige Kia og teknologi?

Rimelige Kia er ikke det vi automatisk forbinder med det fremste innen teknologi. Like fullt er dette realiteten i Rio SV. Om bord i koreaneren har du PC-utstyr med Internett-tilgang og muligheter til å kommunisere via elektronisk post - og dette gjøres ved å trykke på skjermen. I studien finnes også navigasjonssystem, hastighetskontroll og rettbetjening av radiovolumet.

Breie dekk og bøtteseter

I de utvendige mål skiller ikke Rio SV seg veldig fra den kombikupeen som ble presentert i Genève. Den har en lengde på 4,29 meter og en høyde på 1,45 meter. Utvendig er det imidlertid andre ting som skiller mer: Rio SV har 17-tommers dekk med målene 215/45R17, med aluminiumsfelger. Dette er ganske sportslig og veldig ulikt Kia - selv ikke Sportage har så kraftige dekk som dette. Sportsligheten understrekes videre av bøtteseter i framsetet på Rio SV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer