Kia Rio: Utfordrer også på pris

Nye Kia Rio fra rett over 160.000 kroner lar seg høre.

En trivelig bil: Nye Kia Rio står godt rustet til å sloss med kompakte - oftest mindre - konkurrenter som VW Polo, Ford Fiesta, Peugeot 207 og Toyota Yaris. Foto: Cato Steinsvåg
En trivelig bil: Nye Kia Rio står godt rustet til å sloss med kompakte - oftest mindre - konkurrenter som VW Polo, Ford Fiesta, Peugeot 207 og Toyota Yaris. Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi gjentar til det kjedsommelige at de koreanske bilprodusentene har gjort enorme fremskritt de seneste årene.

Intet knøtt

Når det gjelder den nye VW Polo/Ford Fiesta-konkurrenten fra Kia som, i likhet med sin betydelig mindre sjarmerende forgjenger har fått navnet Rio, imponerte den oss da vi prøvekjørte den tidligere i år. Les her: Kia Rio prøvekjørt.

Bilen er såpass stor at den ikkke kan plasseres som en utpreget småbil; den er 15 centimeter kortere enn VW Golf, men har omtrent samme akselavstand. Rio er åtte centimeter lengre enn VW Polo og .

En god bil

Vi konstaterte under lanseringen at Kia Rio er blant de bedre bilene i klassen på kvalitetsfølelse. Både design og materialvalg gir et for klassen påkostet inntrykk. Komforten opplevde vi også som god, likeledes er kjøreegenskapene gode og spesielt veigrepet imponerte.

Våre bilder fra prøvekjøringen:


Gode priser

Nå har vi mottatt prislisten i forbindelse med at Rio lanseres i Norge. Rimeligste versjon med bensinmotor koster 164.400 kroner og med dieselmotor 165.400 kroner. Dette er priser inkludert levering til Drammen, hvilket vil si at grunnprisen er i underkant av 160.000 kroner. For å sammenligne med konkurrentene er det det vi må ta utgangspunktene da ekstrautgiftene er variable.

“Nye Kia Rio vil bli en viktig og stor modell for oss”, sier Jan Pettersen, Adm.dir for Kia
Bil Norge AS. “Bra design, god kjørekomfort, og ikke minst konkurransedyktige priser
vil gjøre Rio til en av våre bestselgere”.

7 års garanti

Et av Kias vanlige salgsargumenter, nemlig sju års garanti, gjelder også for Rio. Dette er et betydelig pluss både for de som skal beholde bilen selv og de som skal selge den videre. Garantien er begrenset oppad til 150.000 kilometer. Uansett fremstår Kia som en garantivinner.

Les også: Uakseptabelt om nybilgaranti.

Kia Rio er blant bilene som er blant de nominerte til tittelen som Årets Bil. Du kan for øvrig fortsatt være med å stemme på de bilene du vil skal gå i finalen ved å klikke her.

Prisene:

 Motor/effektDreiemomentGirkassePris fra
Bensin1.4 109 hk137 Nm4-trinns automat202.400 kr
 1.2 85 hk121 Nm5-trinns manuell164.400 kr
Diesel1.4 90 hk220 Nm6-trinns manuellLanseres januar 2012
 1.1 75 hk170 Nm6-trinns manuell165.400 kr
Prisene her er veiledende inkludert leveringsomkostninger til Drammen


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer