Kia Sorento (2004)

Drømmer du om firehjulstrekk, diesel og automat – i tillegg til mye plass og SUV-egenskaper? Da er det fint lite å velge mellom uten at det blir rådyrt. Men den som leter – den finner!

Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Ordene ”koreansk” og ”SUV” i samme setning hørtes i 2003 nesten like håpløst ut som kvinnefotball for mange. Koreanerne hadde ennå ikke fått opp farta og SUV var sannsynligvis et begrep de hadde lært seg på studieturer til USA. Men det skulle endres med Kia Sorento.

Dette er en stor firehjulstrekker med god plass. Kia likte selv å se på den som et alternativ til BMW X5 og Volvo XC90 – og da selvfølgelig et adskillig rimeligere alternativ. Sorento var godt utstyrt og ble tilgjengelig med bensinmotor på 139 hester og dieselmotor på 140 hester. Faceliftet modell kom i 2006. Utseendet var noe av det beste vi hadde sett fra Korea, med tydelig stjeling fra flere eksklusive konkurrenter.

Bygget på rammekonstruksjon, er Sorento relativt primitiv i kjøreopplevelsen. Understellet er alt for mykt og fjærene slår til bunns i dumper. Styrepresisjonen er ei noe å skrive hjem om. Komforten er derimot i beste USA-ånd, meget bra. Motoren er ikke nevneverdig sprek, men duger til hverdags.

Automatkassa på fem trinn fungerer utmerket. Det permanente firehjulstrekket jobber bra og lavgirserie kan kobles inn ved å vri en bryter. Hengervekten er opp til 2800 kg. Ellers er tyngdepunktet høyt i koreaneren, noe som resulterer i mye krenging. ESP er også et sårt savn på glatta siden egenvekten er tett på to tonn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer