Kia Sportage:

Det er fire år siden Kia lanserte Sportage her til lands, og nå står oppfølgeren klar. Men forandringene er forsiktige, svært forsiktige.

Kia Sportage:
Publisert

Nye front- og baklykter, ny grill og et nytt interiør er de viktigste endringene Kia har gjort med utssendet på terrengbilen Kia Sportage, men den viktigste forandringen har funnet sted på firehjulsdriftssystemet.

Firehjulsdrift i fart

Frihjulsnavene som før var mekaniske har nemlig blitt byttet ut med et hydraulisk frihjulsnav. For deg som sjåfør betyr det at du kan koble inn firehjulsdrift i hastigheter opp til 60 kilometer i timen. Kia Sportage er utstyrt med reduksjonsgear.

Samme motorer

Under panseret i Sportage har det heller ikke skjedd noen forandringer. Derfor finner du fortsatt en to-liters bensinmotor med 128 hestekrefter og et maksimalt dreiemoment på 175 Nm ved 4.700 omdreininger i standardutgaven av Sportage. Turbodieselen med sine to liter utvikler fortsatt 83 hestekrefter og et dreiemoment på 200 Nm ved 2.000 omdreininger i minuttet.

Prisene reduseres

Kia Sportage leveres i to forskjellige utgaver. Billigst er Sportage Basis som med bensinmotor koster 239.000 kroner, til sammenlikning kostet modellen som nå erstattes 253.000 kroner. Dermed har prisen på Kia Sportage blitt redusert med 14.000 kroner for bensinutgavene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.