Kia Track'ster

Spennende konsept med firehjulstrekk og 250 hestekrefter.

Nei, det er ikke en stylet Mini, selv som vi syntes den lignet ved første øyekast. Foto: Produsent
Nei, det er ikke en stylet Mini, selv som vi syntes den lignet ved første øyekast. Foto: Produsent Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konseptbilen Kia Track’ster ble nylig vist fram på Chicago Auto Show, og gir forhåpentligvis et glimt av hvilken retning de har lyst til å utvikle sin Soul-modell i.

Hvis du ikke kjenner til Soul-modellen, er det forøvrig ikke så rart. For selv om den har gjort stor suksess i Asia, så har den aldri vært tilgjengelig for salg her i Norge.

Som en bulldog?

Målet til å Kia har ganske enkelt vært å lage Track'steren tøff samtidig som den ikke skremte bort potensielle kjøpere. Om de har lykkes får du vurdere selv, men de mener i hvert fall at den nå ser ut som en aggressiv, men godmodig bulldog. Konseptbilen har forøvrig verken bakseter eller bakdører, for å fjerne ethvert håp om en ny konebil. Her er det altså ren morokjøring som skal være prioritert.

Om designet kommer antagelig meningene til å være delte. Selv synes jeg den ligner på en kraftig stylet Mini, men at den skiller seg ut er det i hvert fall ingen tvil om.


Sprek

Kia har hentet ut 66 prosent flere hester enn de har på dagens største Soul-modell, og den 2.0-liters store turbomotoren yter her 250 hestekrefter. Som nevnt har den også firehjulstrekk, og de kjøreglade vil sette pris på at du ikke får automatgir. Her er det i stedet en tettsteget seks-trinns kasse som gjør jobben.

Hvorvidt Track'steren noengang blir satt i produksjon er dessverre ikke bekreftet.

Kilde: Kia / Newspress

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer