Kia utvider garanti-revolusjonen

I februar annonserte Kia at modellen cee'd ville bli solgt med Norges overlegent beste nybilgaranti. Nå har turen kommet til Sportage.

Publisert
Sist oppdatert

Folke-SUVen Kia Sportage vil heretter bli solgt med fem år nybilgaranti pluss to år drivlinjegaranti. Den såkalte "drivlinjegarantien" er i hovedsak knyttet til motor og girkasse.

Den usedvanlig rause garantien er i tillegg knyttet til en relativt romslig distanse - 150.000 kilometer. Dette i motsetning til de aller fleste bilmerker her i landet, som selges med 3 år nybilgaranti med 100.000-kilometer-begrensning.

Skal produseres i Slovakia

Bakgrunnen for den utvidede Sportage-garantien er at Kia snart starter Sportage-produksjon ved sin nye fabrikk i Slovakia. Samme fabrikk produserer cee'd, som altså var først ute med den særdeles attraktive nybilgarantien.

Kia-modellene Picanto, Rio, Cerato, Carens, Carnival, Magentis og Sorento produseres i Sør-Korea og selges med tre år nybilgaranti uten kilometerbegrensning.

Langt bedre garantert enn Tucson

Det som er spesielt interessant i sammenheng med den utvidede Sportage-garantien, er det faktum at Sportage i praksis er samme bil som Hyundai Tucson. Tucson selges i likhet med de andre Hyundai-modellene med tre år nybilgaranti uten kilometerbegrensning. Dermed vil det for de aller flestes vedkommende heretter være naturlig å velge Sportage. Kun den som har ekstremt høy årlig kjørelengde vil garanti-messig tjene på å velge Tucson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer