Kia viser spenstige takter i Las Vegas

At en så stor aktør tør å være så spenstig, hører definitivt til sjeldenhetene.

KIA I SOLGLANSEN: Blant stjernene på SEMA-showet, som i utgangspunktet er den profesjonelle ettermarkedsmessen i Las Vegas, benyttet koreaneren anledningen til å iscenesette populære modeller på en spesiell måte. Her har de kuttet taket av den nye generasjonen Optima. Foto: KIA
KIA I SOLGLANSEN: Blant stjernene på SEMA-showet, som i utgangspunktet er den profesjonelle ettermarkedsmessen i Las Vegas, benyttet koreaneren anledningen til å iscenesette populære modeller på en spesiell måte. Her har de kuttet taket av den nye generasjonen Optima. Foto: KIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nok en gang slår altså Kia på stortromma med et særpreget design, denne gang utviklet under ledelse av en av de virkelig store, eks-Audi-mann Peter Schreyer.

Det dreier seg om svært spesielle spesialutgaver av serie-modeller, og produksjonen er sponset av underleverandører som har forsynt Kia med komponentene som skal til for å oppnå ønsket resultat.

Anledningen er SEMA, den store ettermarkedsmessen som avholdes årlig i Las Vegas, Nevada, USA. Derfra har vi tidligere sett det komme mye artig og spennende som ligger litt på siden av det menigmann vanligvis forbinder med bruksgjenstanden bil.

Les også: Oslo Motorshow - bilkultur i høysetet

Gøy på jobben

Koreanerne har åpenbart hatt det moro på jobb når de har klekket ut de konseptene vi ser her. De stilte ut ytterligere to, men de har vært vist før - den ene omtalte vi her for en tid tilbake - det er Kia Trail'ster, som introduserte elektrisk firehjulsdrift, såkalt e-AWD.

Bilprodusenten Kia, som er en del av det mektige Hyundai-konsernet, har laget denne typen temabaserte bilserier tidligere: For tre år siden (samme år som Mazda gjorde noe lignende med sin CX-5), presenterte de bilene de mente burde tilhøre fem av de mest kjente superheltene fra det amerikanske tegneserieundiverset - inkludert Batman.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer