Imagine - Kia CV

Kias nye elbil knuser Porsche

Elbilen Kia CV skal få rekkevidde på 500 kilometer og akselerere fra stillestående til 100 km/t på under tre sekunder.

KIA CV: Kias nye crossover-SUV skal konkurrere med selveste Porsche Taycans spesifikasjoner, og gjøre 0-100 km/t på under tre sekunder. Foto: Kia
KIA CV: Kias nye crossover-SUV skal konkurrere med selveste Porsche Taycans spesifikasjoner, og gjøre 0-100 km/t på under tre sekunder. Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kia bekrefter at de neste år skal lansere en helt ny elektrisk crossover, basert på Imagine-konseptet de i 2019 viste fram på bilmessa i Genève.

Elbilen er foreløpig kjent som Kia CV. Den skal introdusere neste generasjons ladeteknologi og en helt ny plattform (E-GMP), spesielt dedikert elektriske biler.

Fra å bli sett på som et koreansk «billigmerke» i Norge, via å bli kjent som merket med best nybilgaranti, har Kia nå to populære elbiler på det norske markedet - med e-Soul og e-Niro. I løpet av de fem neste årene skal antall elbilmodeller øke fra disse to, til hele elleve.

Konkurrerer med Porsche

Det som skal gjøre CV ekstra spesiell, er at Kia samarbeider om bilen med den kroatiske sportsbil-produsenten Rimac. Dermed skal det være duket for «heftige ytelser», som etterhvert skal tilpasses mer folkelige modeller i Kia-porteføljen.

Kia har allerede bekreftet at den kommende elbilen vil få oppimot 500 kilometer rekkevidde, samt tilby lynlading - fra 20 til 80 prosent - på under 20 minutter. CV vil få samme ladeteknologi som Porsche-elbilen Taycan, som fungerer med Ionitys hurtigladernettverk på 350 kW.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer