Chery Exeed

Kinesisk SUV til Europa

Er dette den kinesiske trusselen vi har ventet på?

Ugjenkjennelig: Det er snart umulig å skille den ene modellen fra den andre i dette SUV-segmentet. Men Exeed er likevel annerledes. Foto: Chery
Ugjenkjennelig: Det er snart umulig å skille den ene modellen fra den andre i dette SUV-segmentet. Men Exeed er likevel annerledes. Foto: Chery Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange går og venter på kinesernes inntog i det europeiske bilmarkedet, og Qorous ble til og med offisielt lansert for noen år siden. Det kom riktig nok ingen biler på markedet, for de angret seg.

Nå er det Chery som ønsker å vise seg frem, og det gjør de med sin Exeed SUV.

SETT DEN FØR: Designen skiller seg ikke veldig fra mye annet. Foto: Rune Nesheim
SETT DEN FØR: Designen skiller seg ikke veldig fra mye annet. Foto: Rune Nesheim Vis mer

Det er en bil som vil kopiere Hyundai Ioniq når det gjelder drivlinjer. Den kan fås som hybrid, ladbar hybrid, og som ren elbil.

En av utfordringene for de kinesiske produsentene er at hjemmemarkedet sluker alt de kan lage. Da blir det lite igjen for eksport til andre markeder.

Den nye SUV-en skal hete Exeed TX, men merket vil etter hvert lansere en hel familien med modeller.

Av den første SUV-en er det den ladbare hybriden som blir raskest. Den gjør 0-100 km/t unna på 6 sekunder, og har en toppfart på 198 km/t.

Batteriet i den ladbare hybriden kan lades til 80 prosent på 30 minutter, og til fullt på fire timer fra en ordinær stikkontakt.

Premium eller vanlig?

Kinesisk SUV til Europa

Hvorvidt dette blir en premium bil, eller om de går for noe mer folkelig er ikke sagt. Dette avgjør om bilen skal konkurrere mot BMW X3 og Mercedes-Benz GLC, eller om det er Toyota RAV4, Ford Kuga og deres like som skal i ilden.Men Chery Exeed er ikke fullt og helt kinesisk.

Produsenten forteller at de har vært inne og shoppet tredjeparts deler fra mange av de europeiske underleverandørene, deler som har funnet veien inn i blant annet Exeed.

Dette vil være med på å gjøre bilen mer akseptabel for Europa og de europeiske brukerne og deres vaner.

Om du ikke har hørt om Chery før, så kan det nevnes at det er en av Kinas største bilprodusenter. De solgte mer enn 700.000 biler i 2016, hvor bare 100.000 ble eksportert.

Kommer: Chery Exeed skal ikke være langt unna, om vi skal tro produsenten. Foto: Chery
Kommer: Chery Exeed skal ikke være langt unna, om vi skal tro produsenten. Foto: Chery Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer