Ukens veteran: Hillman Super Minx

Kjærlighet ved første blikk

Marte falt pladask for Super Minx da hun så annonsen på Finn.no, men har ennå ikke fått seg noen ordentlig mann med den.

FORELSKET: Marte falt pladask for Hillmans utseende og opplevelsen av å kjøre den. Så betyr da også Minx «flørtende jente» ... Foto: Inger Nedberg
FORELSKET: Marte falt pladask for Hillmans utseende og opplevelsen av å kjøre den. Så betyr da også Minx «flørtende jente» ... Foto: Inger Nedberg Vis mer
Publisert

Forelskelsen kom som kastet på henne en herlig vårdag i fjor:

- Jeg fant den på Finn. Reiste rett til Hov i Oppland, falt pladask, betalte – og gliste hele veien hjem til Vestfossen, minnes hun.

Og siden har det vært de to. Hillman og Marte. Hver dag kjører hun, så lenge føret er tørt.

Historie i Norge

Hillman er skapt av Hillman Motor Company, og var et av de mest populære britiske merkene i Norge, både før og etter andre verdenskrig. Grunnlegger William Hillman hadde tjent seg rik på å bygge sykler.

I 1907 realiserte han sin store drøm, og begynte å produsere biler. Den gang i samarbeid med designeren Louis Coatalen. Bilen fikk navnet Hillman Coatalen. Coatalen hoppet av til konkurrenten Sunbeam i 1909, og i 1913 lanserte Hillman Motor en bil som ble en stor suksess.

Bilen var mindre enn de tidligere versjonene, 9 hk, med en 1.357 ccm firesylindret motor. Denne ble så populær at den ble gjeninnført etter første verdenskrig, men da med hele 11 hk.

En luksusutgave ble lansert i starten av den store depresjonen. Det var mildt sagt dårlig timing, og selskapet gikk konkurs. Hillman, Humber og Rover startet alle opp i Coventry – den britiske bilens hjemby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer