Kjappere Avensis

I februar til neste år kommer Avensis med en ny dieselmotor, D4-D. Dette betyr mer krefter og lavere forbruk med dieselalternativet til Avensis.

Kjappere Avensis
Publisert

Den nye dieselen vil erstatte den gamle 2,0-literen, som altså går ut. Både sedanen og stasjonsvognsutgaven av Avensis vil få denne nye D4-D motoren, men den kommer altså kun i Avensis.

Direkteinnsprøytning og Common Rail

Hva er så D4-D? Bokstavene er forkortelse for "Direct injection 4 stroke Diesel". Det er altså en firesylindret rekkemotor med blant annet direkteinnsprøytning, turbolader og Common Rail-teknologi. D4-D har dermed fått mer krefter og høyere dreiemoment enn den gamle dieselen.

Den utgående 2-literens ga 203 Nm ved 2.200 omdreininger i minuttet og 90 hestekrefter, mer futt får du i D4-D som har et slagvolum på 1.998 ccm, 110 hestekrefter og et dreiemoment på 250 Nm ved 2.000 omdreininger i minuttet. Disse ytelsene er helt på høyde med de beste HDI/Common Rail/Pumpedyse-motorene på dagens marked, klikk på denne lenken for å få en oversikt over slike biler fra vårt søke- og sammenligningsverktøy.

Akselerasjonen fra 0-100 kilometer i timen skal gå unna på 11,5 sekunder, og toppfart er 195 kilometer i timen. Drivstofforbruket skal også bli vennligere med den nye dieselen, 0,59 liter per mil er forbrukstallene fra Toyota.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer