Kjempe-Honda med firehjulsdrift

En Honda i S-klasse-størrelse er klar for Europa, og Honda stiller med ett spennende firehjulsdriftsystem og mange tekniske godbiter.

Publisert
Sist oppdatert

Den norske importøren vurderer å ta denne bilen til Norge, og de som slår til vil få oppleve en bil som er full av avansert teknologi og med en av markedets mest avanserte firehjulsdrift. Vanlig firehjulsdrift nøyer seg med å forskyve krefter mellom for- og bakaksel, men med systemet Honda kaller Super Handling All-Wheel-Drive system (SH-AWD) kan kreftene også porsjoneres mellom bakhjulene. Dette skjer ved hjelp av to styrte kløtsjer på bakakselen, og vil gi spesielt godt grep og akselerasjon ut av svingene. Firehjulsdrift er standard på Legend.

Fjerner støy

I utgangspunktet er det nok relativt stille om bord i nye Legend, vi regner for eksempel med at V6-motoren på 3,5 liter og 295 hestekrefter ikke produserer alt for mye støy. Likevel har Honda funnet ut at de skal redusere vind- og veistøy ytterligere ved å la musikkanlegget sende ut motfase-lydbølger slik at den lille støyen som er fjernes helt. Det er først og fremst de nevnte støyformene som reduseres, du vil for eksempel fortsatt høre sirener og sinte medtrafikanter som bruker hornet.

Pop-up panser

Fotgjengersikkerhet er satt høyere på dagsorden gjennom nye krav i kollisjonstester. Mange fabrikanter har valgt lave og sterkt fallende fronter på sine biler for å skåre høyt i disse testene, men Honda har tatt fotgjengersikkerhet ett skritt lengre ved at panseret fungerer som en litt hard kollisjonspute. I tilfelle et sammenstøt utløses sprengladninger på samme måte som i en kollisjonspute, men i dette tilfellet sørger sprengladningene for at panseret løfter seg, og gjør sammenstøtet mykere for den som er så uheldig å bli truffet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer