Satser på ladbart - vi har kjørt dem

Kjempe-offensiv fra Mercedes - vi har kjørt de første

Med dobling av batterikapasiteten i forhold til forrige generasjon satser Mercedes stort på ladbare modeller og investerer over 100 milliarder i elektrifisering.

LADBAR OFFENSIV: Fra de små smart-bilene (bakerst) til den svære S-klassen (forrest), har Mercedes satt i gang sin stor-offensiv for alvor. Samtlige biler på bildet kan plugges inn. De ladbare hybridene har fått dobbel kapasitet i forhold til tidligere - og vi har prøvekjørt dem. Foto: Daimler
LADBAR OFFENSIV: Fra de små smart-bilene (bakerst) til den svære S-klassen (forrest), har Mercedes satt i gang sin stor-offensiv for alvor. Samtlige biler på bildet kan plugges inn. De ladbare hybridene har fått dobbel kapasitet i forhold til tidligere - og vi har prøvekjørt dem. Foto: Daimler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stedet er Wagenhalle i Stuttgart, og anledningen er arrangementet Driven by EQ, der Mercedes viser frem resultatet av første etappe i sin nye elektrifiseringsstrategi.

Vi fikk allerede en forsmak på sensommeren, da Daimler-konsernet avduket sin første elektriske SUV, EQC 400, i Stockholm. Denne sto for øvrig også utenfor Wagenhalle, sammen med en rekke andre elektrifiserte modeller, fra Smart ForTwo og ForFour til den nye Mercedes-Benz S 560 e.

Vi fikk anledning til å prøvekjøre flere av de ladbare nyhetene, deriblant den aller første brenselcelle-hybriden (hydrogen/batteri-ladbar hybrid), som vi kommer tilbake til i en egen artikkel.

Allerede i Stockholm hadde toppsjefen i Daimler AG, Dieter Zetsche, annonsert at konsernet de neste årene skal investere godt over hundre milliarder kroner i elektrifisering hvorav ti milliarder i egen batteriproduksjon. En ny produksjonseenhet i USA ble for øvrig annonsert i anledning produksjonsstart av den helt nye luksus-SUV-en GLE, som for første gang tilbys med tre seterader, nylig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer