Kjempekrefter i diesel-Audi

Mellomfornøyd med kreftene i A5 3.0 TDI? Da kan dette være noe for deg...

Publisert
Sist oppdatert

Denne A5-versjonen er senket med hele fire centimeter i forhold til standard-A5, men det er ikke alt som har skjedd med denne meget spesielle utgaven, som er utviklet av det tyske firmaet Senner-Tuning.

Over 600 Nm

Med grunnlag i en A5 V6 TDI har de kommet opp med et veritabelt monster som skal ha en toppfart på 280 kilometer i timen. I stedet for originalens allerede høypotente 240 hestekrefter finner vi her et kavaleri på hele 300 gamper og et dreiemoment på 610 newtonmeter. Senners Audi A5 har altså en enda heftigere sekssylindret diesel enn den fantastiske BMW treliters biturbo som finnes i 335d coupé (286 hk/ 580 Nm).

21-tommere

Også karosseriet og interiøret på bilen er betydelig modifisert, blant annet med en rekke detaljer i karbonfiber. Når det gjelder hjulene er de utstyrt med 295 millimeter Hankook-dekk på ganske så voldsomme 21-tommers felger.

Her kommer altså nok et bevis på at sportslige biler med dieselmotor kan oppnå mer enn anstendige ytelser innenfor et skall hvis eleganse kan diskuteres, men som i hvertfall utstråler kraftfullhet og sportslighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer