Kjempemessig bilshow

Vi går aldri lei av Essen Motor Show. Og i år er det hett nok til at vi glemmer vinterkulden som rår også her i Ruhr.

Essen er antagelig verdens kuleste bilmesse: Her en fremtidsvisjon fra fortiden av Franco Sbarro. Foto: Knut Moberg
Essen er antagelig verdens kuleste bilmesse: Her en fremtidsvisjon fra fortiden av Franco Sbarro. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så er det duket for Essen Motorshow, 43. årgang. Siden fredag har 500 utstillere boltret seg i de 18 messehallene pluss Galeria, som dekker totalt 110.000 kvadratmeter, til glede for cirka 300.000 tilskuere.

Størst i Europa

Essen Motorshow er Europas største tuning- og trimmingevent, men det er mye mer enn det. Her kan de som er på jakt etter sjeldent tilbehør, de heftigste bilstereoene, dekorasjonsfolie, eller det optimale trimmesettet for egen bil finne det de trenger. Men dette er også en regulær bilutstilling, ofte med fokus på høy-ytelsesprodukter og de mer spektakulære kreasjonene, men også med en del av de nyeste bestselgerne. Disse finner man også igjen i trimmet og "foredlet" utgave på tunernes egne stander.

Pengesterk bransje

Rundt mange av disse ser man delegasjoner av alvorlige menn i mørke dresser; Essen Motorshow er ansikt utad for en hel rekke bilrelaterte aktiviteter som i Tyskland, og i det øvrige bilproduserende Europa, er Big Business så det forslår.


Klassiker-møteplass

Så er det de mange spesialtemaene: Hot Rods er... ja, nettopp, hot i denne 43. utgaven av Essen Motorshow. Dette er dessuten en av de viktige møteplassene for klassiker- og veteranentusiastene. I Tyskland især har dette markedet virkelig tatt av de siste ti årene; fra under 50.000 H-registrerte biler (veteranbiler som er minst 30 år gamle og fortsatt i henhold til opprinnelige spesifikasjoner) i år 2000, er tallet nå oppe i over 200.000 biler.

Dragstere, rå motorsykler og mer til

Motorsport er også tilgodesett med mye standplass og som de entusiastene vi er går det med en del tid her også selv om det ikke akkurat er DinSides hovedfokus. Noen bilder blir det allikevel - flere bilprodusenter stiller ut for å vise hva de får til på dette området. Dessuten er lastebil-racing, dragster-racing og noe av det råeste på motorsykkelarenaen til stede.

Dette er en første stemningsrapport fra Essen - vi kommer tilbake med mer om de mest spennende temaene etterhvert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer