Kjemperesultater for Honda CR-Z

Hondas nye hybridbil hopper rett inn på bronseplass på DinSides Euro NCAP-liste.

Honda CR-Z gjorde det meget godt hos Euro NCAP og rykket rett inn på DinSides NCAP-pall. Foto: Knut Moberg
Honda CR-Z gjorde det meget godt hos Euro NCAP og rykket rett inn på DinSides NCAP-pall. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Honda CR-Z har vært i ilden hos Euro NCAP, noe bilen taklet usedvanlig godt. CR-Z ble belønnet med hele 85,3 prosent måloppnåelse sammenlagt, noe som var godt nok til å vippe Golf (84,6) ned fra Euro NCAP-pallen.

Sett fra Hondas synspunkt er det nok også morsomt at hybriden CR-Z samtidig klarte å slå Toyotas hybridstolthet - Prius. Prius, som klarte 82,6 prosent, ble dermed dyttet ned til en sjetteplass på vår liste.

God stolpetest

CR-Z, som er en slags sportslig, tredørs kupé med fire seter, satt ingen rekorder i noen enkeltdisiplin eller -øvelse. Bakgrunnen for det kjempegode sammenlagtresultatet var sterke resultater jevnt over. Det er imidlertid grunn til å nevne at CR-Z oppnådde 7,9 av 8,0 oppnåelige poeng i stolpetesten, samme resultat som Alfa Romeo Guilietta. Kun én bil har full score i denne øvelsen; Volkswagen Scirocco.

Snill mot myke trafikanter

CR-Z fikk også god uttelling for sin fotgjengervennlige utforming. I denne grenen sikret Honda seg 71 prosent måloppnåelse. Kun tre bilmodeller har gjort det bedre; BMW 5-serie (78), Subaru Impreza (72) og storebror Honda Insight (76).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer