Kjempesmell for bilsalget

Det europeiske salget ble mer enn halvert i mars måned, samtidig som produksjonen av biler har stupt.

STUPER: Salget av personbiler på det europeiske markedet gikk ned hele 52,7 prosent i mars, sammenlignet med samme måned 2019. Foto: Bjørn Langsem
STUPER: Salget av personbiler på det europeiske markedet gikk ned hele 52,7 prosent i mars, sammenlignet med samme måned 2019. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det europeiske bilsalget har sett røde tall i hele 2020. De har imidlertid ikke vært blodrøde - ikke før coronaviruset gjorde seg skikkelig bemerket.

Over én million ansatte har blitt direkte påvirket i bilbransjen, mens over to millioner biler ikke har blitt produsert, på grunn av covid-19.

I mars ble det kun registrert 598.393 nye biler i EU og EFTA (Norge, Island, Sveits og Liechtenstein), mot 1.264.569 året før. Det er et stup på hele 52,7 prosent, skal vi tro tallene fra De Europeiske Bilprodusentenes Forening (ACEA). Totalt for første kvartal (januar-mars) er fallet på 25,6 prosent.

85 prosent nedgang

Tallene er ekstreme, til tross for at det bare er halve mars som er fullt påvirket, skal vi tro organisasjonen. Det var nemlig først i midten av måneden at de fleste bilforhandlerne stengte dørene, som følge av virusutbruddet.

De norske tallene ser du litt lenger ned i artikkelen.

Ikke overraskende er det Italia som har fått merke det hardest. Fra å ha solgt 194.302 nye biler i mars i fjor, endte årets måned på 28.326 eksemplarer - en nedgang på 85,4 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer