Kjenner du igjen bilskiltene?

Det er mange forskjellige bilskilt å se på norske veier. Her gir vi deg oversikten over hvor de stammer fra.

ALLE ER NORSKE: I denne saken får du oversikten. Fotomontasje: Dinside.no
ALLE ER NORSKE: I denne saken får du oversikten. Fotomontasje: Dinside.no Vis mer
Publisert

De norske kjennemerkene for kjøretøyer finnes i flere ulike varianter. Mest vanlig er de ordinære hvite skiltene med svart skrift som brukes på ordinære biler, lastebiler og busser.

Det er også fullt mulig å finne ut hvem som eier bilen så lenge du har registreringsnummeret.

Mange bileiere ønsker også gjerne en spesiell bokstavkombinasjon. Se hvilken som er mest ettertraktet!

Svarte skilt med gul skrift: Skilt for anleggskjøretøy. Et vanlig syn på kjøretøyer ved norske flyplasser. Kjører ikke på offentlige veier. Omfatter traktorer, snøscootere og ulike flyplass- og havnekjøretøy. NB! Kjøretøy på Svalbard bruker også slike skilt, da alle veiene der er privateide.

Svarte skilt med hvit skrift: Skilt til biler brukt innen bilsport, for eksempel rallybiler. Man kan kjøre lovlig på veien til og fra trening eller konkurranse. Det må betales årsavgift og ansvarsforsikring, men man slipper avgiften ved registrering, og betaler bare moms på kjøpet. Det er også krav om at man har personlig lisens fra Norges Bilsportforbund. Under kjøring må man ha med vognkort, lisens og bekreftelse fra klubben på treningstider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.