Tilbake til fremtiden

Kjenner du igjen denne?

Forgjengeren har de fleste sett.

BLIR NY: DeLorean gjennoppstår med de velkjente «måkevingene». Foto: DeLorean
BLIR NY: DeLorean gjennoppstår med de velkjente «måkevingene». Foto: DeLorean Vis mer
Publisert

Noen biler blir ikoner, og ikke nødvendigvis fordi de ble populære og solgte i bøtter og spann. Filmbiler er blant disse, og nå får kanskje den mest ikoniske av dem alle en elektrisk oppfølger.

Tidsmaskin

Det er DeLorean Motor Company, som denne uken har dratt sløret av oppfølgeren til DeLorean DMC 12, som ble lansert i 1981.

Bilen var utstyrt med en V6 motor fra Renault, og var på tross av sitt sportslige utseende ingen fartsmaskin da den kom ut. Den hadde også en del kvalitetsproblemer.

Den ble imidlertid godt kjent, da den spilte rollen som tidsmaskin i «Tilbake til fremtiden»-filmene som herjet på kinoer på 80-tallet.

DeLorean gikk opprinnelig konkurs kort tid etter at bilen ble lansert, men gjennoppsto i 1995. Siden den gang har de drevet med reparasjoner og restaureringer av de gamle bilene fra 80-tallet.

Elbil

En smakebit av den nye modellen ble vist frem i februar, men denne uka dro de sløret av bilen som får navnet DeLorean Alpha5.

Denne nye bilen får de samme «måkevinge»-dørene som forgjengeren og skal ha plass til fire personer, og ifølge Top Gear, er den designet av Italdesign, som ble startet av Giorgetto Giugiaro. Han designet også den originale bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.