Kjettinger: Effektiv veihjelp

Du skal hjem fra hytta, og det har snødd i løpet av den avslappende helgen. Bilen virker håpløst innesperret i et 20 cm. tykt lag av snø og slaps, og du kommer ikke løs. Nærmeste veihjelp er en times tid unna - eller du har den i bagasjerommet!

Publisert

Kjettinger er nemlig en kjapp og effektiv måte å komme seg ut av de verste knipene med, og de moderne hurtigkjettingene er svært enkle i bruk. De lever også opp til navnet sitt - de er svært hurtige å sette på. Etter å ha lagt på en kjetting en eneste gang, brukte vi ikke stort mer enn 1 minutt for hver kjetting vi la på under en minitest av hurtigkjettinger som vi publiserer søndag 15. november 1998. Det betyr at det tok under 5 minutter fra vi tok kjettingene ut av bagasjerommet til bilen var kjøreklar!

Les bruksanvisning og se bilder av hvordan man legger på hurtigkjetting her.

Men enkelte forholdsregler må man ta.

1. Stram til

Når kjettingene leges på, er det viktig at de legges på så stramt som overhodet mulig. Dersom kejttingen løsner underveis, kan den påføre karosseri og hjuloppheng store skader.

2. Stram til en gang til

Etter å ha kjørt noen meter - stopp bilen og stram til kjettingene en gang til. Det kan være vanskelig å få strammet til kjettingen når bilen står i ei snøfonn, men etter å ha rullet noen runder er slakken lettere å få strammet til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.