Fikk parkeringsbot:

- Kjøp julegaver for pengene i stedet

Tenk om alle parkeringsbøter hadde vært så trivelige?

SJELDENT HYGGELIG: I den svenske kommunen Kungsbacka er ikke parkeringsvaktene helt som andre steder. Foto: Berit Roald / Scanpix
SJELDENT HYGGELIG: I den svenske kommunen Kungsbacka er ikke parkeringsvaktene helt som andre steder. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Publisert

Det var lille julaften. Mario Novakovic fra Kungsbacka i Sverige var stresset med julehandelen og hadde glemt å justere parkeringsskiva før han forlot bilen. Da han kom tilbake lå den gule lappen under vindusviskeren.

Først ble han forbannet på seg selv. Så leste han lappen.

– Jeg ble kjempeglad, det var veldig snilt av dem, sier han til lokalavisa Kungsbacka-Posten, før han fortsetter:

– Jeg tenker på dem som kanskje ikke har så mye penger nå under coronatida og er stresset før jul. Det er jo 400 spenn man sparer der.

For den gule lappen var ikke helt som gule lapper flest - i stedet for å kreve inn parkeringsbot hadde nemlig parkeringsvakten skrevet følgende:

Julenissen er snill. Vi vet at dere er stresset i dag. Kjøp julepresanger for pengene i stedet. God jul ønsker parkeringsvaktene i Kungsbacka kommune.

Marios Facebook-innlegg er nå likt av rundt 4.000 personer og delt over 200 ganger.

På Lindens torg er det for øvrig gratis parkering den første timen med P-skive, etterfulgt av fem kroner per time etterpå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer