Kjøp riktig barnestol

Det finnes et mylder av barnestoler. Forskjellige merker, forskjellige patenter, forskjellige størrelser og vektklasser. Hvordan finner du den riktige stolen for barnet, bilen din og deg?

Kjøp riktig barnestol
Publisert

Først og fremst er det viktig å huske på at dette er et samspill mellom minst tre aktører; bilen, deg og barnet. Om stolen passer barnet, er det ikke sikkert at den passer bilen, og om den passer de to, er det ikke sikkert at den passer deg. Gjør deg derfor opp en mening før du drar ut og handler, hvilke behov du har. Ønsker du en bakovervendt eller en forovervendt stol; skal den brukes i baksetet eller i passasjersetet foran?

Prøv stolen

Når du har klarlagt dette, bør du ta med deg både barn og bil til butikken. Trygg Trafikk vil ikke anbefale noe spesielt merke, bare stolen er godkjent etter siste norm. Du bør gå til en butikk hvor du får god hjelp og hvor de vet hva de prater om.

Prøv stolen for å se om barnet har god plass, og ta det også med ut i bilen for å se om det er plass til setet. Det er ikke alle forovervendte seter som får plass i alle biler, da setene ofte er ganske plasskrevende. Så sørg for at du vet at setet passer inn i bilen, før du kjøper!

Kjøp forovervendt

Hvis du har plass til et bakovervendt sete, så er dette absolutt det sikreste valget. Du vil også finne forovervendte løsninger i butikkene, men så lenge barnet er under tre år, bør det i hvert fall sitte bakovervendt. Les mer om forovervendte seter kontra bakovervendte seter her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer