Kjøpe ny bil? Her er de beste alternativene i 2016

Å kjøpe ny bil handler også om restverdien når du skal selge igjen. I tillegg bør den være rimelig i drift i den tiden du har den. Hva bør du velge?

OPP OG FREM: RAV-4 er blant bilene som trekkes frem av både Autolease og Leaseplan som et godt kjøp for fremtiden.  Foto: TOYOTA
OPP OG FREM: RAV-4 er blant bilene som trekkes frem av både Autolease og Leaseplan som et godt kjøp for fremtiden. Foto: TOYOTA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De to store leasingselskapene Autolease og Leaseplan har god oversikt over bilers vedlikeholdskostnader og påfølgende restverdier etter fire år. Vi ba dem sette sammen lister over hvilke modeller de mener er de beste kjøpene akkurat nå - når den totale økonomien regnes inn.

Ikke overraskende finner vi en rekke kjente og kjære norgesbiler på listene de her har satt sammen for oss. Men det er nok også alternativer som sikkert vil overraske mange.

Å velge merke og modell er slett ikke noe lettere enn før. Nå er det like gjerne valg av drivlinje som er viktigst.

- Der man før gikk rett til den enkelte bil, har nye drivlinjer ført til at folk nå vurderer bruksbehovet sitt, forteller Haakon J. Marthinsen som er leder for Autolease i Norge.

- Kjører man til hytta hver helg, skal det mye til for ikke å kunne regne hjem en dieselbil. Kjører man i all hovedsak i byen, kan elbil anbefales som et fullverdig alternativ, sier han.

Marthinsen forteller videre at fornuft og følelser ofte balanseres i forkant av bilkjøp, men at de i denne situasjonen har sett på utgangspunktet for et økonomisk vellykket bilkjøp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer