Bilsalg

Kjøper de dyre elbilene

Norske bilkjøpere vil ikke ha de billige elbilene. De mest populære har nå en startpris på en halv million kroner eller mer.

STORT UTVALG: Rundt 60 elbil-modeller – både rimelige og dyre – er til salgs i Norge nå. De aller mest populære er det som koster fra 500 000 kroner og oppover. Foto: Rune Korsvoll
STORT UTVALG: Rundt 60 elbil-modeller – både rimelige og dyre – er til salgs i Norge nå. De aller mest populære er det som koster fra 500 000 kroner og oppover. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sammenliknet med i fjor, har salget av nye biler stupt. Ved utgangen av august var det registrert 88 116 nye personbiler i Norge, mot nesten 111 000 i den samme perioden i fjor. Årsaken til nedgangen er neppe at nordmenn ikke har lyst på ny bil. Ventelistene på nye elektriske biler er lange.

Ettervirkninger av pandemien samt krigen i Ukraina, gjør at bilprodusentene mangler nødvendige deler og derfor har problemer med å levere de bilene som nordmenn vil ha.

Pandemi og krig

Direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV), er klar på at dette er noe av årsaken til at salget har gått såpass kraftig ned i år:

- Fjoråret ga oss ny rekord med over 172 000 nye personbiler. Få tror at vi kommer i nærheten av dette i år. Pandemi og krig gir fortsatt store utfordringer for bilbransjen. Mange forhandlere får ikke det antall nye biler som de kunne ha levert til kunder som står på venteliste, sier Thorsen.

Dyre biler på topp

At det stort sett bare er elektriske biler norske kjøpere vil ha om dagen, er ingen stor overraskelse. Vi har plukket ut de 15 mest solgte bilene hittil i år. Bortsett fra Toyota RAV4 på en 11. plass, inneholder listen bare elbiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer