Kjøper Tesla med mobilen

Tesla har kartlagt hvordan og når folk trykker på kjøp-knappen.

HANDLER PÅ NETT: Tesla har tatt et dypdykk i kjøpevanene til kundene. Foto: REUTERS/Francois Lenoir/File Photo
HANDLER PÅ NETT: Tesla har tatt et dypdykk i kjøpevanene til kundene. Foto: REUTERS/Francois Lenoir/File Photo Vis mer
Publisert

Tesla har på mange måter revolusjonert bilverdenen, både med tanke på hvordan den skal se ut, hvordan den skal kjøres, hvordan den skal betjenes, hvordan den skal lades, hvordan den skal oppdateres og ikke minst hvordan den skal kjøpes.

Den direkte kontakten mellom produsent, kunder og biler, sier mye om deg og dine vaner - blant annet om hvordan du kjøpte bilene din.

Nordmenn bruker mobilen

Teslas undersøkelser viser nemlig at 75% kjøper bilene sine hjemmefra. Nordmenn ligger i toppen på å kjøpe sin Tesla fra mobiltelefonen. På verdensbasis kjøper rundt halvparten bilene sine fra PC.

Kunder i Nederland og Tyskland ligger øverst på lista over markeder som kjøper uten å prøvekjøre først. Norge ligger også forholdsvis høyt på denne listen.

- Vi har en stor markedsandel i Norge sammenlignet med mange andre land, og vi antar at mange sitter på med eller prøvekjører bilene til venner før de selv bestiller en bil, heller enn å prøvekjøre i butikk, forklarer Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef hos Tesla.

I Europa er den travleste tiden for bilkjøp mellom klokka 15:00 og 18:00, med størst peak klokka 16:00. Torsdag er den mest populære dagen å kjøpe Tesla på, tett fulgt av onsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer