Kjøpsloven: Gode nyheter for bilkjøpere

Kjøpsloven utfyller kontrakten du har med bilselgeren. Hvis ikke annet er avtalt er det kjøpsloven som gjelder. Her finner du deler av kjøpsloven som kan være spesielt aktuelle for deg som kjøper ny bil.

Publisert

Hvis du skal kjøpe bil er det lurt å sette deg inn i hvilke rettigheter kjøpsloven gir kjøper og selger. Slik kan du lettere styre unna problemer, eller benytte deg av de rettighetene du har hvis noe skulle gå galt.

Nedenfor gjengis deler av kjøpsloven som kan være av spesiell interesse for nybil-kjøpere:

Kjøpsloven

13. mai. Nr. 27. 1988Lov om kjøp.

Kapittel I. Virkeområde§ 4. Forbrukerkjøp. (1) I forbrukerkjøp kan det ikke avtales eller gjøres gjeldende vilkår som er ugunstigere for kjøperen enn det som følger av bestemmelsene i loven her.(2) Med ”forbrukerkjøp” menes kjøp fra yrkesselger når tingen hovedsakelig er til personlig bruk for kjøperen, hans familie, husstand eller omgangskrets, med mindre selgeren på avtaletiden verken visste eller burde ha kjent til at tingen ble kjøpt til slikt formål. Kjøp av fordringer og rettigheter reknes ikke som forbrukerkjøp.

Kapittel II. Leveringen§ 9. Leveringstid. (1) Skal tingen ikke leveres etter påkrav eller uten opphold, og følger tiden for levering heller ikke ellers av avtale, skal den leveres innen rimelig tid etter kjøpet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.