Kjøpt bil med trimming?

Ble det ikke opplyst av selger, kan du ha krav på erstatning.

OJDA: Mange oppdager at bilen deres er trimmet når den havner på verksted. Visste de ikke om det fra før, kan de ha mange krav.  Foto: Colourbox
OJDA: Mange oppdager at bilen deres er trimmet når den havner på verksted. Visste de ikke om det fra før, kan de ha mange krav. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2008 kjøpte en Oslo-kar en 2006-modell Hyundai Santa Fe for 395.000 kroner . Etter noen år fikk han motorstans, og det ble oppdaget at bilen var trimmet med en effektboks.

Oslo-mannen mente dette var grunnen til havariet, mens bilbutikken blånektet både for at de hadde solgt han en trimmet bil, og at det uansett ville ført til noe havari.

Nå har Forbrukertvistutvalget (FTU) behandlet saken. De tar ikke stilling til hvorvidt trimmingen forårsaket motorstansen, men de tror på bilkjøperens påstand om at han hadde kjøpt en trimmet bil uten å vite om det.

– Og det faktum at bilen har vært trimmet utgjør en kjøpsrettslig mangel, uttaler utvalget i sin avgjørelse.

Og bilkjøperen får 20.000 kroner i prisavslag, i tråd med forbrukerkjøpsloven og reklamasjonsretten.

Les mer: Chiptuning. Datatrimming. Flashtuning. Elektronisk trimming. Uansett hva leverandøren velger å kalle det, bør du styre bilen din unna!

Ikke lov

Saken er langt fra unik. Trimming har i større eller mindre grad vært involvert i omlag 20 saker hos FTU de siste årene. Sakene handler om både biler og motorsykler, solgt av både butikker og privatpersoner. Fellesnevneren i mange av dem er at kjøper ikke var klar over at kjøretøyet var trimmet da det ble kjøpt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer