Dagens kinaprodukt: Koppholder til bilen

Kjøpt bil uten koppholder?
Ikke noe problem

Denne løsningen krever ingen montering og gir deg to koppholdere samt plass til mobiltelefonen.

SMART KOPPHOLDER: Her får du plass til både både flaska, mobilen og solbrillene. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SMART KOPPHOLDER: Her får du plass til både både flaska, mobilen og solbrillene. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange er en bil uten koppholder omtrent like meningsløst som en bil uten dører. Og at det produseres biler i 2017 som verken leveres med koppholder eller et fornuftig sted å legge mobilen, er bare helt ufattelig.

Men, som vi har bevist uendelig mange ganger tidligere, det finnes smarte løsninger på det meste. Se bare på denne dingsen til en hundrings, som gjør at vi aldri mer vurderer å oppgradere til Dab i vår ti år gamle Audi A3.

Failure by design

IKKE SÆRLIG SMART: Koppholder i Audien er plassert rett foran luftekanalen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
IKKE SÆRLIG SMART: Koppholder i Audien er plassert rett foran luftekanalen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Denne bilen har imidlertid en koppholder, men den er plassert rett foran en av luftekanalene som spyr ut varmluft på kalde vinterdager og kaldluft på varme sommerdager.

Du må med andre ord passe på at du kun setter kaffekoppen der om vinteren, og brusflasken på sommeren. Ellers blir det fort kald kaffe og varm brus. Failure by design, med andre ord.

Løser problemet for en femtilapp

Nylig kom vi over en smart innretning på Ebay som løser problemene både med kaffekoppen, brusflasken og mobilen. Prislapp? Rundt en femtilapp, inkludert frakt fra Hong Kong.

Koppholderen har fått det treffende navnet Universal Mount Drink Bottle Phone Organizer Auto Car Vehicle Cup Holder Stand, og forankres enkelt mellom passasjersetet og midtkonsollen, takket være den lange kilen på undersiden. Den skyves rett og slett ned, og klemmes dermed fast nok til at koppholderen sitter stødig, både ved akselerasjon og oppbremsing.

GOD PLASS: Her kan du sette både koppen, flaska og diverse løsøre som ellers flyter rundt i bilen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
GOD PLASS: Her kan du sette både koppen, flaska og diverse løsøre som ellers flyter rundt i bilen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
KILES FAST: Koppholderen kiles fast mellom passasjersetet og midtkonsollen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KILES FAST: Koppholderen kiles fast mellom passasjersetet og midtkonsollen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Og vips, så har du to romslige koppholdere med mobilholder i midten, montert på sju sekunder.

Fortsatt plass til passasjeren

Holderen kan i beste fall vende inn mot midtkonsollen. Om det ikke går, bygger den naturligvis ut noen centimeter inn på passasjersetet, men det er fortsatt plass til en normalvektig passasjer der. Skulle du få en passasjer som opptar litt mer plass i bredden, er det bare å løfte ut koppholderen, legge den på gulvet bak og sette den på plass igjen når passasjeren er ute av bilen. Latterlig enkelt, latterlig praktisk og latterlig billig.

Skulle vi trekke for noe som helst, måtte det være at koppholderne er i overkant romslige, og dermed ikke optimal for halvliters brusflasker. En løsning på dette er å feste noe rundt nedre del av flaska, for eksempel et romslig hårstrikk eller lignende.

Du finner en rekke forhandlere av koppholderen på Ebay. Sørg bare for å velge en som har fått gode skussmål, før du eventuelt går til innkjøp av en til deg selv.

Kjenner du til andre fiffige løsninger til kopper, flasker og mobil i bilen? Del med andre lesere i debattfeltet under!

Flere artikler om billige kinaprodukter

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer