Kjøpte ny bil: En Golf til besvær

Når du kjøper ny bil, ser du gjerne frem til en problemfri tilværelse med vidunderet. En av DinSides lesere gledet seg også til møtet med drømmebilen, men alt ble ikke helt slik han hadde tenkt seg...

Christer Buschmann smiler oppgitt grunnet alle feilene med hans nye Golf.
Christer Buschmann smiler oppgitt grunnet alle feilene med hans nye Golf. Vis mer
Publisert

I februar 1998 bestemte Christer Buschmann seg for å kjøpe drømmebilen -- en VW Golf Highline, med diverse ekstrautstyr. Bil og ekstrautstyr ble bestilt hos Møller Ryen, leveringstid ble antydet, og kunden startet de tre månedene med ventetid frem til dagen i mai da han skulle motta sitt vidunder. Alt så ut til å være i skjønneste orden.

Så kom mai, og overraskelsene -- og skuffelsene -- sto på lur.

Buschmanns historie

Buschmann hadde fått beskjed om at bilen kunne leveres den 20. mai. Noe før denne dagen ringte han Møller Ryen, men selgeren mente leveringstiden Buschmann hadde fått opplyst var feil. Bilen ville ikke bli levert før rundt uke 30 -- altså i slutten av juli.

Buschmann hadde allerede planlagt bilferie i Europa i uke 31, og håpet selvsagt bilen kunne leveres før dette. Han ringte Møller Ryen i juli og fikk vite at bilen nå ikke kunne hentes før 10. august. Dermed måtte han leie bil for å dra på den planlagte turen…

Paris – Ryen, men ingen levering

August kom, Buschmann avsluttet ferien tidlig og kjørte fra Paris til Ryen for å hente bilen til avtalt dato.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer