Kjør avgiftsfritt i 25 dager

Ifølge Tollvesenet blir det nå enklere å kjøre med utenlandske skilter i Norge.

BLIR LOVLIG: Regelverket endres fra 1. februar og man kan nå låne bil av en privatperson i utlandet og kjøre den i Norge avgiftsfritt i inntil 25 dager i løpet av 12 måneder. Foto: Knut Moberg
BLIR LOVLIG: Regelverket endres fra 1. februar og man kan nå låne bil av en privatperson i utlandet og kjøre den i Norge avgiftsfritt i inntil 25 dager i løpet av 12 måneder. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hittil har reglene for bruk av kjøretøy registrert i utlandet vært beinharde. I ekstreme tilfeller har de nærmest medført økonomisk ruin for den som har overtrådt dem.

Fra 1. februar 2014 kan imidlertid personer som bor fast i Norge kan innføre og bruke et utenlandsregistrert, privatlånt kjøretøy her i inntil 25 dager. Bruken må skje i løpet av en tolvmåneders periode.

Bakgrunnen for endringen er at EFTAs overvåkningsorgan, ESA, i april 2013 slo fast at det norske regelverket var i strid med EØS-avtalen. Dermed ble Norge pålagt å endre praksis.

Du kan dele opp tidsperioden

Dette betyr i praksis at personer med fast oppholdssted i Norge kan låne et utenlandsregistrert kjøretøy av en privatperson i utlandet, og innføre det til Norge for bruk i en periode på inntil 25 dager. Så lenge det skjer i løpet av 12 måneder slipper altså vedkommende å betale engangsavgift for bilen.

Tidsperioden kan deles opp som man vil. Det er et en forutsetning at man melder fra til Tollvesenet senest når man passerer grensen.

Ordningen gjelder både personbiler, varebiler, bobiler, motorsykler, ATV-er og tilhengere, inkludert campingvogner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer