Flatt batteri i kulda

– Kjør lengre turer

Et tappet batteri kan fort gi startvansker når det er kaldt ute.

VINDUSVISKERE: I kulda er det ekstra viktig å passe godt på vindusviskerne, hvis ikke kan det koste deg dyrt, ifølge Tryg forsikring. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Januar ga en kraftig økning i antall bilister som trengte starthjelp på bilen, skriver NAF i en pressemelding.

I januar 2020 hadde NAF Veihjelp rundt 6000 veihjelp-assistanser, mens tallet i år landet på over 10 000.

De skriver videre at kulda har skylda for flertallet av oppdragene, og at det i over halvparten var startproblemer og flatt batteri som var årsaken til at bilisten trengte hjelp.

Batteriet sliter i kulda

Kommunikasjonssjef Camilla Ryste i NAF sier at kulda er en vanlig årsak til startbatteriproblemer, og det mest utbredte problemet ved vedvarende kulde.

Årsaken er at når temperaturen synker reduseres også bilbatteriets effekt dramatisk.

– NAF sitt beste tips er å legge ut på en lengre kjøretur fra tid til annen og aller helst lade startbatteriet jevnlig med en batterilader hjemme, sier Ryste.

Også Falck skriver på sine nettsider at under småkjøring i kulda bruker bilen mer strøm enn dynamoen klarer å lade. Derfor bør man altså legge inn en og annen langtur.

Startkabler eller hjemmelader

– Et ekstra tips er å ha startkabler i bilen. Det er lettere å lete etter en annen bilist som kan hjelpe deg enn en som att på til har startkabler i bagasjerommet, legger Ryste til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer