Kjøreegenskaper & Komfort

Nissan har ved flere anledninger laget sportsbiler av høy klasse, og merket er kjent for å sette kjøreegenskaper høyt på listen under utviklingsarbeidet. Vi tok en 50 mils testrunde for å finne ut om dette også var tilfelle med Almera GTi.

Publisert

Silkeføre. Blå Swix. Uberørt snø. Anorakk. E18.

Neida - ikke påskefjell med uregjerlige værguder. Motorvei med uregjerlige værguder! Ubrøytet og guffen, og sikkert med is under. Men vi tøffer avgårde bak rattet i Almera GTi, og føler oss på trygg grunn til tross for den totale mangel på hjelpende elektronikk.

Man trenger nemlig ikke å ha særlig velutviklede nerver i baken eller i henda for å finne ut hva en Almera GTi driver med. Den forteller deg med all mulig tydelighet hva slags trekk den kommer med neste gang -- like åpenbart som en elendig sjakkspiller.

Rattet er en glorie

Og nettopp dette er Almeraens store fordel. Fortell bilen hva du planlegger, og den gjør det. Eller den forteller deg at; Nei, ikke sving så brått som planlagt, gå av gassen, brems eller gi gass. Dette er ikke en bil man trenger lang tilvenningstid med. Det er stort sett bare å skli inn bak rattet og føle seg som hjemme.

Og ratt og styring er noe av det mest presise vi har vært borte i på lenge -- i alle fall i denne prisklasse. Det gir aldeles glimrende tilbakemeldinger, og styreresponsen er svært kvikk, og det hele skjer fullstendig uten at bilen oppfører seg nervøst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer